Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

ŠK Veselí nad Moravou

 
 

Diskuze

Vytvořeno 27.02.2018 17:48:45 | Poslední změna 05.03.2018 13:24:49
Přihlásit uživatele: E-mail  Heslo  Registrace
Jméno / odeslat anonymně:
E-mail:
Opište prosím kontrolní kód "6471":
 
Ahoj Davide, když jsem psal tuto reportáž, tak jsem přemýšlel, zda se mám vůbec k partii vyjadřovat, protože se oba soupeři dohodli na remíze. Ale po přehrání partie mně to nedalo a šupnul jsem diagram do článku a jako recesista jsem napsal, že bych zahrál věží na e1. Určitě jsem se nikoho nechtěl dotknout, zvláště ne pana Hrdiny. Je fakt, že v konkrétní moment jsem seděl zády. A tak mně uteklo, v zápalu boje,zda tam byl nebo nebyl svědek. Prostě jsem se musel Jožky zastat. Přece jsme se o tom bavili spolu, že nastala skutečnost tvrzení proti tvrzení a vím taky, že jsi vzpomínal i pravidla. A já jsem zase říkal, že přeci nemáme elo 1500.Tož tak kamaráde. Dík za příspěvek a zaberte, držím vám palce a pan Hrdina, ať se na mne nezlobí.
Bojovná remíza. Chtěl bych upřesnit to,co se stalo v partii Navrátil - Hrdina. Jedná věc je Petře věřit svému hráči, že chtěl střelce umístit na pole b7 a věc druhá, skutečné provedení tahu, které si neviděl. To je jako míchat hrušky s jablky.:-) Podle článku 4. pravidel FIDE o provedení tahu.4.7. Jestliže hráč při provádění přípustného tahu, nebo části přípustného tahu,kámen pustí na pole,nemůže být tento kámen v tomto tahu již přemístěn na jiné pole. Není-li hráč schopen přemisťovat kameny,může touto činností pověřit pomocníka. Nikdo nepochybuje o tom, že pan Navrátil chtěl zahrát Sb7, ale tah provedl špatně a z neznámých důvodů střelce položil na pole c6 a figuru pustil, což potvrdil nejenom soupeř, ale i očitý svědek pan Kacálek. Pan Navrátil mluvil jen o svém úmyslu. Pan Hrdina je natolik férový,že partii nechtěl vyhrát tímto způsobem a nabídl během rozepře remízu,která byla pochopitelně přijata. Myslím si,že to bylo pro obě strany nejrozumnější řešení. Tolik jen na upřesnění. Šachu zdar.
 
Informace o zpracování osobních údajů |  Prohlášení o Cookies |
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one